Pressmeddelanden 2015

Catena förvärvar logistikfastighet i Borås för 80 Mkr

2015-09-01 kl. 13.00

Catena har idag, den 1 september 2015, tecknat avtal och tillträtt fastigheten Vindtunneln 2 i Borås. Affären sker som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 80 Mkr. Säljare är Itella Logistics AB och den finska posten, Posti Group Oyj. På fastigheten, som är belägen med ett mycket bra läge i närheten av Borås, riksväg 40 och Landvetters flygplats, finns ett logistiklager om drygt 16 000 kvadratmeter. Fastigheten är i gott skick och har ett hyreskontrakt som löper ut 2015-12-31.

”Vi är mycket nöjda med affären. Försäljningen av fastigheten utgör en fortsättning på den nyhet som Posti Group publicerade i april om att flytta sitt geografiska fokus till Finland, Ryssland och Baltikum. Posti fortsätter i Sverige med pakettrafiken som ökar i och med näthandeln”, konstaterar Ville Jokela, utvecklingsdirektör vid Posti Kiinteistöt Oy.

”Fastigheten Vindtunneln 2 gränsar till vår egen fastighet i området och passar väl in i Catenas bestånd, stärker vår närvaro i Borås och ger oss möjlighet att erbjuda nya kunder moderna logistikytor som passar för både e-handel och andra verksamheter” säger VD Gustaf Hermelin i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Gustaf Hermelin, VD                      Peter Andersson, CFO         

Tel. 070-560 00 00                         Tel. 0730-70 22 44               

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?