Pressmeddelanden 2015

Catena förvärvar terminal i Växjö för 80 Mkr

2015-10-09 kl. 10.00

Catena har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Postiljonen 1 i Växjö. Affären sker som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 80 Mkr. Säljare är Midroc. På fastigheten, som är strategiskt belägen i Öjaby Industriområde i Växjö med närhet till flygplats och genomfarts-vägar, finns en terminal om nästan 7 000 kvadratmeter. Byggnaden, som är i gott skick och väl tillgodoser de tekniska krav som ställs på terminalverksamhet, har ett hyreskontrakt som löper ut i mars 2022 med en årlig hyresintäkt om 6,4 Mkr. Catena tillträder fastigheten i början av november.

”Med förvärvet i Växjö får Catena nu sin första logistikterminal i denna del av Småland och den blir ett utmärkt komplement till våra redan starka logistikpositioner i Jönköping och Nässjö. Terminalen är en tekniskt avancerad fastighet och det långa hyresavtalet ger oss möjlighet att stärka vårt samarbete med en kund som både är stabil och långsiktig.säger VD Gustaf Hermelin i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Gustaf Hermelin, VD                      Peter Andersson, CFO         

Tel. 070-560 00 00                         Tel. 0730-70 22 44               

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?