Pressmeddelanden 2016

Catena storsatsar i Örebro

2016-05-27 kl. 9:00

Catena har tecknat ett aktieägaravtal med Örebroporten Förvaltning AB och AB Lokalhusman i Örebro 2 om förvärv av cirka 720 000 kvadratmeter förstklassig logistikmark i Örebro. Förvärvet läggs i ett gemensamägt bolag vid namn Törsjö Logistik AB, som parterna äger med cirka en tredjedel vardera. Catena har sen tidigare flertalet fastigheter i närområdet i Törsjö.

Under hösten kommer Catena att starta projektet tillsammans med parterna och påbörja arbetet med en detaljplan för området som vi beräknar skall vara färdigt våren 2019.

Catena beräknar att vid full utbyggnad av området kommer investeringen i Törsjö Logistik AB uppgå till cirka 2 Mdkr.

Kommunens helägda bolag, Örebroporten, har genom aktieägaravtalet förbundit sig att överlåta sin del i det gemensamma bolaget före någon byggnation har påbörjats.

”Att vara med och planera ett nytt stort logistikområde med det ledande logistikbolaget i Sverige, Catena AB, känns väldigt utvecklande och inspirerande”, säger Jeanette Berggren, VD på Örebroporten.

Vi ser fram emot att få samarbeta med så två rutinerade aktörer och att få vara en del i att utveckla Örebro inom logistikområdet. Så nu kavlar vi upp ärmarna och kör så det ryker!”, säger Leif Carlsson, VD på Lokalhusman.

”Vi tror mycket på Örebro som logistikcenter därför har vi långsiktiga planer att utifrån vårt befintliga bestånd av godsterminal och logistiklager utveckla en helhet med citylogistik, e-handel och kombiterminal. Vi bygger vidare på det sedan tidigare väl etablerade lokala samarbetet.” säger Catenas VD, Gustaf Hermelin, i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Gustaf Hermelin, VD    

Tel. 070-560 00 00                                          

gustaf.hermelin@catenafastigheter.se                                       

Mikael Halling, vVD

Tel. 0730-70 22 11

Mikael.halling@catenafastigheter.se

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?