Tack alla som närvarade vid LogistikTrender den 9 maj 2019! Inspiration, nya kunskaper och massor av spännande möten - missa inte filmen om du vill återuppleva dagen. Vi ses snart igen!

Härliga mingelbilder från dagen


Årets tema: Den logistiska revolutionen

Den logistiska revolutionen har egentligen pågått sedan den första användningen av ångkraft. Men utvecklingen från elektricitet och löpande band har bytts ut till digitalisering, automation och intelligent teknik som växer i omvälvande fart och skapar helt nya möjligheter. Hur påverkas våra hjärnor när de outsourcas till tekniken? Hur ändras våra beteenden? Och hur kan vi göra för att hänga med när den disruptiva kraften förändrar logistiken och vår vardag? 

Tre områden som påverkar utvecklingen och framtidens logistiklösningar 

  • GLOBALA TRENDER
    Den distruptiva kraften

  • INNOVATION OCH TEKNIK 
    Tech-skifte och hjärnans utveckling

  • LOGISTISK REVOLUTION I PRAXIS
    Omställningen i den digitala resan


Dagens inspiratörer
 

Jacob Loven
Tom Xiong
Mouna
Fabianbengtsson


Jacob Lovén

Entreprenör, den digitala draken. Baserad i Stockholm. Har tidigare jobbat med digital affärsutveckling för MTGx, Klarna och Schibsted.


Tom Xiong

Entreprenör, den digitala draken. Serieentreprenör baserad i Shanghai. Driver Move Shanghai och har tidigare arbetat med digital expansion för företag i Europa, USA och Asien.


Mouna Esmaeilzadeh

Läkare, Neuroforskare, TV-profil och entreprenör. Hon är känd från TV4 Nyhetsmorgon och som vetenskaplig expert vid Nobelstudion på SVT. 


Fabian Bengtsson

Ägare av NetOnNet och styrelseledamot i bland annat Axfood och Svensk Fastighetsförmedling. Tidigare VD i tredje generationen av SIBA. 

   

Mikael Sens

Mikael Sens
Fondförvaltare, Handelsbanken Asien Tema och Handelsbanken Kinafond sedan 2009. Har tidigare bland annat även förvaltat Handelsbanken Hållbar Energi och varit industrianalytiker och Svensk analyschef på Danske Securities.

Per Ljungberg

Per Ljungberg
VD, Svensk Digital Handel. Kommer närmast från rollen som kommunikationschef för PostNord Sverige, där han haft ansvaret för utvecklingen och positioneringen av e-barometern sedan 2009.

Martha Rehnberg

Märtha Rehnberg
Techvisionär och 3D-expert, DareDisrupt. Utbildad teknisk ekonom och har forskat i framtidens globala värdekedjor. Utvald av både Europeiska komissionen och danska regeringen för att växla upp hållbarhetsarbetet. Dessutom utsedd till "Leader of tomorrow" tre år i rad.

Nils Elmark

Nils Elmark
Founder och CEO, Incepcion. Consulting Futurist som hjälper företag att utveckla och designa nya framtidsinnovationer. Har vunnit "European Business Ethics Essay Prize" på London Business School och skrivit två böcker om implementering av ny teknologi i företag.

Christerborjesson

Christoffer Börjesson
CDO, Fastighetsägarna Stockholm. Har uppdraget att skapa de bästa förutsättningarna för medlemmarna genom att utbilda branschen till att förstå och ta ägarskap för den förändring som sker i omvärlden. Är en efterfrågad expert inom digitalisering och hur det påverkar fastighetsaffären, utvecklingen och förvaltningen.

Christer Lackgren

Christer Läckgren
VD, Sorundahallarna. Har gedigen erfarenhet från foodservicemarknaden och har de senaste fem åren utvecklat grossistverksamheten Sorundahallarna (Grönsakshallen, Fiskhallen och Fällmans Kött) till ett modernt färskvarucenter som förnyar branschen och hittar nya vägar till landets restauranger.

Sandra Gadd

Sandra Gadd
Business Development Director, Boozt AB. Ansvarar för Boozt strategiska utvecklingsarbete tillsammans med ledningsgrupp och styrelse. Har också ansvar för Boozt strategiska hållbarhetsarbete samt det operativa ansvaret för Boozt fysiska butiker.

Michael Browne

Michael Brown
Professor, Göteborgs Universitet. Bedriver forskning med fokus på urban och hållbar logistik samt e-handel, hemleverans och energianvändning i försörjningskedjan. Med sitt akademiska ledarskap har han en viktig roll i Urban Freight Platform, ett initiativ från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola med stöd från Volvos forsknings- och utbildningsstiftelser (VREF).

Årets moderator

Katarina Wallin, styrelseledamot Catena.

En av grundarna till Evidensgruppen och aktiv som seniorkonsult med inriktning mot strategi och organisation. Katarina är utbildad civilingenjör med kompletterande utbildning inom företagsekonomi och beteendevetenskap. Verksam i flera bolagsstyrelser inom främst samhällsbyggnadssektorn.

Katarina Wallin

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?