CASE Nowaste Logistics AB: Vi överträffar förväntningarna

75A9873


Engagemang och detaljplanering avgör framgången
Det är stora värden som står på spel när företag väljer att förändra och omlokalisera sina lagerfunktioner. I kalkylen ligger inte bara hyreskostnader, läge och yta. Lika viktigt är att byggnation, förändringar under projektets gång och färdigställande i tid är genomtänkt in i minsta detalj. För många företag är säsongshändelser som julhandel, sommarkollektioner och kampanjer affärskritiska och kan kosta miljoner i utebliven försäljning om något går fel.

Catena har mellan åren 2014-2019 hanterat ombyggnationer och projektutveckling motsvarande 2,6 Mdkr. En ledstjärna är att överträffa kundernas förväntningar genom att skapa smidiga processer med planering av varje detalj och där vi kan skapa engagemang i ett tidigt skede genom att föra samman olika parter och leverantörer.

Tredjepartlogistikern Nowaste Logistics höglager i Helsingborg är ett spännande exempel på hur små tidsmarginaler kräver mer av alla men också kan överträffa allas förväntningar. Nowaste förser sina kunder med anpassade logistiklösningar som innefattar egna automations- och IT-lösningar och erfaren logistikpersonal. Bland kunderna finns kända varumärken som Home Furnishing Nordic, Atria, Bolist, Brothers, Polarn o. Pyret, Björn Borg, Panduro, Coolstuff och Everfresh. 2018 blev Nowaste hyresgäst på Logistikposition Tostarp utanför Helsingborg med sitt karaktäristiska lager med spännande fasaddesign och en total yta om 30 400 kvm.

Världsrekord i höglager? 
Med en framgångsrik affärsmodell och många intresserade kunder valde Nowaste i Helsingborg 2019 att låta Catena uppföra ett höglager intill sitt stora lager på Tostarp. Initiativet var till del en spekulation och alla kunder fanns inte kontrakterade när bygget drog igång. Höglagret är idag ett av Nordens modernaste lager för e-handel. Det 11 000 kvm stora lagret inhyser bland annat 105 automatiserade skyttlar (OSR), plockstationer, varumottagning och paketsortering. När klädesföretagen Polarn o. Pyret och Brothers blev avtalade kunder i den toppmoderna terminalen krympte tiden och pressen ökade på både byggnation och installation av IT och automation i byggnaden. Att flytta varor och få rutiner på plats är en grannlaga uppgift och kraven var tydliga – allt måste vara klart till Black Friday. Med ett starkt samarbete mellan Nowaste som uppdragsgivare och Catena som projektledare fick alla leverantörer en gemensam plattform att arbeta utifrån och höglagret kunde invigas före den utsatta tiden, med alla funktioner intrimmade, i god tid till Black Friday i november 2019. Projektet klarades därmed av på rekordtid med 12 månader från signering till driftstart.

 

Jesper Brandin
"Catena och vi slog alla förväntningar. Catenas förmåga att samla allas krafter och sedan skapa engagemang trots tidspress avgjorde framgången. Det var först på minglet efter invigningen som våra kunder insåg hur tajt processen varit."

Jesper Brandin,
Försäljningschef Nowaste Logistics AB

På catenafastigheter.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?